Veelgestelde vragen

Kraampakketten

Het is aangeraden om vanaf 36 weken zwangerschap jouw kraampakket te bestellen.
Vanaf die tijd is er namelijk nog maar een kleine kans dat de baby zich opeens gaat draaien. 

De producten zijn meteen na je bevalling te gebruiken tot ongeveer 4 á 6 weken na de geboorte. Dit is uiteraard afhankelijk van jouw persoonlijke herstel en hoe lang je bloedt. Een groot deel van de producten kun je zelfs nog een aantal maanden na de geboorte  blijven gebruiken en herbruiken na een toekomstige bevalling. 

Dit zijn onze twee standaard pakketten. 

De Viva La Veejay is samengesteld voor vrouwen die vaginaal zijn bevallen. Speciaal daarvoor, bevat deze self-care set de Kamillosan spoeloplossing om jouw intieme zone te reinigen en kalmeren.  Dit zul je niet vinden in het Brave Belly pakket, want die spoeling is meestal niet nodig na een keizersnede.

Voor de mama die via een sectio (keizersnede) is bevallen, heb ik netbroekjes en pure Arganolie gestoken in de Brave Belly self-care set.

Daar hebben we de C-Surprise voor.  De naam zegt het al, je bent verrast met een keizersnede. Geen nood, je kunt gewoon ons aanvullende pakket bijbestellen. De C-surprise box is dus een aanvulling op de V-box die speciaal voor cesarian mama’s is, zo heb je alsnog alles in huis om optimaal te herstellen.

Waar is het C-surprise aanvullende pakket voor bedoeld?

Het C-Surprise pakket kun je bijbestellen. In het geval dat jij al de Viva La Veejay al in huis had gehaald en je bent uiteindelijk met een keizersnede bevallen,  dan bevat dit pakket die specifieke artikelen die je nodig zult hebben na een keizersnede.

De Boobielicous box is voor de mama die wil beginnen met borstvoeding. Een soort “borstvoeding – starterpakket” dus eigenlijk.

De Bevallig gift card is het beste wanneer jij iemand wilt verassen met een Bevallig kraampakket, maar niet weet wat je moet kiezen.
Met de cadeaubon kan de bevallige zelf haar kraampakket samenstellen. 

Bevallig op maat is wanneer je naar eigen wens een kraampakket wil samenstellen. 

Jazeker. Je kunt altijd extra items toevoegen – ongeacht welke verzorging set je kiest.  Eenmaal de box in het winkelwagentje werd geplaatst, kan je nog teruggaan naar de shop en andere producten toevoegen. 

Het Kraamboekje zit enkel inbegrepen bij onze Viva La Veejay box en de Brave Belly box omdat dit onze standaard pakketten zijn. De C-Surprise & Boobielicous kraampakketten zijn ter aanvulling. Het goede nieuws is dat je wel altijd het Kraamboekje en andere producten hieraan kunt toevoegen door zelf een box samen te stellen. Heb je Bevallig op maat al bekeken?

Jazeker! Buiten onze Bevallig postkaart die bij elk pakket zit inbegrepen, kun je ook bij elke kraampakket een persoonlijke boodschap achterlaten. Deze wordt vervolgens op een mooi kaartje geschreven, zodat de dame die jou kraamcadeau ontvangt met een extra grote glimlach haar pakket uitpakt!

Absoluut.  Alle verzorgingsartikelen worden zorgvuldig geselecteerd, onderzocht en getest door mij en in de meeste gevallen – door andere pas bevallen mama’s. 

Wij nemen allergieën uiterst serieus en kiezen mede daardoor voor de meest natuurlijke producten. Bovendien voldoen alle producten uiteraard aan de Europese en Belgische regelgeving. Helaas kunnen wij niet garanderen dat je nergens allergisch voor bent. Omdat wij geen beloften doen die we niet kunnen nakomen, bieden wij op dit moment nog geen speciale allergievriendelijke kraampakketten.

Heb jij al eerder allergieën gehad?  Controleer dan altijd eerst de bestanddelen op de ingrediëntenlijst van de producten. Wij raden je ook sowieso aan om de producten eerst op je op pols of nek te testen om te zien hoe je huid reageert. Je kunt ons ook altijd bereiken via hello@bevallig.be als je twijfelt over iets of vragen hebt.  

Verzending & Retour

Indien je op een werkdag vóór 13:00 besteld, verzenden wij jouw kraampakket nog dezelfde dag. Als de post meewerkt heb je het pakket  in principe de volgende dag in huis. Wij doen langs onze kant onze uiterste best om jouw pakket zo snel mogelijk bij jou te laten leveren, maar we hebben helaas geen controle op vertraging bij de post.

Heb je haast? Plaats je bestelling ruim op voorhand!

In het algemeen, hanteren wij een levertermijn van maximum 5 à 14 dagen.

Hoera! Binnen België krijg je bij gratis verzending vanaf €50!  Bestel jij voor minder? Dan kost het €7.25.
Voor Nederland krijg je gratis verzending bij een aankoop vanaf €75 en anders betaal je €9.95 verzendkosten.

Ben je niet tevreden over je bestelling of wil je het inruilen voor een ander kraampakket? Jij mag jouw kraampakket, mits ongebruikt – binnen 1 maand na ontvangst retourneren.  De retourprocedure verloopt als volgt:

Stap 1. Stuur een email naar hello@bevallig.be met onderwerp “Retour”. Hierin vermeld jij duidelijk jouw naam, eventueel de reden van de retour en welke artikelen je wilt terugsturen.

Stap 2. Jouw retouraanvraag wordt per e-mail bevestigd. Je krijgt van Bevallig een bericht waarin jij een retour-label zult vinden die je kunt downloaden en printen.

Stap 3. Je stopt het ongebruikte artikel/of artikelen terug in de originele verpakking en verstuurt deze in de Bevallig verzenddoos of een andere (onbeschadigde) verzenddoos.  Op de doos plak jij het retour-label (zie stap 2) dat je per email van ons hebt ontvangen. Weet wel dat de retourkosten voor jouw rekening zijn (als klant) en dat teruggestuurde pakketten die niet of onjuist gefrankeerd zijn, niet geaccepteerd worden. 
Indien je het kraampakket wilt ruilen, dan zijn de verzendkosten voor een nieuwe bestelling ook voor jouw rekening.

Retour Adres:

Bevallig
T.a.v. Nuphar Nevo
Prins Albertlei 7, bus 15
2600 Berchem

Belangrijk:
producten die al gebruikt en/of beschadigd zijn, worden niet geaccepteerd.

Stap 4. Van zodra de terugzending in complete staat werd ontvangen, maakt Bevallig zo snel mogelijk de terugbetaling in orde (indien van toepassing).

Tijdens het afrekenen, kun je kiezen voor de optie “verzenden naar een ander adres”. Ziezo!

Daarnaast kun je, wanneer je een persoonlijk account aanmaakt –  zelf al jouw adressen beheren. Hoe werkt dat? Je maakt gewoon een nieuw adres aan via “Shop” – Mijn account – Mijn adressen  en selecteer “Adressen wijzigen”.

Zodra we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je direct een email met bevestiging van je bestelling. Indien deze niet in je inbox staat, controleer dan je spamfolder.  Indien je mail niet in de spamfolder staat of je krijgt geen bevestiging, contacteer ons en wij helpen je verder.

Wij werken met Mollie. Zodra jij je bestelling afrekent, zul je automatisch worden doorverwezen naar de betaalpagina waarin je uit de volgende betaalmogelijkheden kunt kiezen:

  • Bancontact
  • Belfius
  • KBC/CBC
  • Visa & Mastercard
  • iDeal
  • Paypal
  • SEPA overschrijving
  1.  Controleer allereerst de verpakking voor je aftekent. Als je ziet dat de doos beschadigd is, ben je niet verplicht om het pakje te aanvaarden.  Je kunt zelf vragen aan de koerier om de schade te bevestigen.
  2.  Neem dan direct foto’s van de beschadigde verpakking & inhoud en stuur deze binnen 5 werkdagen op naar hello@bevallig.be. Dan zoeken wij samen naar een oplossing!

Neem ook zeker contact met ons op indien de status van je pakje al meerdere opeenvolgende werkdagen niet meer verandert.

Indien de status van Track & Trace al meerdere werkdagen niet verandert (minstens 5 werkdagen) niet verandert, trek dan aan de bel en neem dan zeker contact met ons op via hello@bevallig.be .

In het geval van een klacht, dien je binnen 3 werkdagen ons een email te sturen met het onderwerp “Klacht”.
Zo kunnen we zo snel mogelijk samen zoeken naar een oplossing.

Iedere werkdag van 10:00-16:00 staat Bevallig voor je klaar. 
Bij voorkeur stuur je  een mailtje naar hello@bevallig.be of stuur een WhatsApp’je. 

Op dit ogenblik verzenden wij enkel naar Nederland en België. Wil je graag naar een andere bestemming sturen? Neem dan contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden.