Postpartum

Moeder worden is bijzonder.

Het is een groeiproces dat al tijdens de zwangerschap begint en het krijgt nog eens een flinke duw na de bevalling.  Dat is verrassend voor veel nieuwe mama’s, want er is nog steeds de misvatting dat je na de bevalling direct klaar-voor-de start en 100% mama bent. Dat is mooi gedacht, maar na de geboorte beland jij als nieuwe mama juist in een nieuwe fase, die onmisbaar is in de transformatie tot het moederschap (matrescentie).

Vooral die eerste 6 weken na de geboorte zijn zo vormend, dat er verschillende termen voor zijn: het vierde trimester, de kraamtijd, kraamperiode.
Voor elke mama is het een uniek traject, dat verschilt per vrouw en zelfs per kraamperiode. Maar hoe dan ook, elke mama heeft een postpartum.

Infographic postpartum

Een minder populair onderdeel van de kraamperiode, is het “ontzwangeren.”  Het gedeelte waarbij jouw lichaam gaat van hoogzwanger, naar “niet-meer-zwanger”. Die beruchte twilightzone die we het liefst wegsteken, want het staat niet zo leuk op een geboortekaartje.  
Maar al die fysieke kwaaltjes tijdens de kraamtijd, die horen er nu eenmaal bij.

Bevallig ondersteunt jou hierin, door je als aanstaande of nieuwe mama te helpen aan de juiste verzorging en je te informeren over de kraamperiode.

Met de kraampakketten van Bevallig, beleef jij een zachter postpartum.