Bevallig

Moeder worden. Dat ging bij mij niet van een leien dakje. De nasleep van de geboorte had mij compleet overrompeld. Ja, ik wist wel dat een kindje krijgen een aanpassing zou zijn. Het was geen roze wolk, daar had ik me ook al op ingesteld. Maar dat het zó heftig kon zijn, daar had ik me serieus op verkeken. Eerlijk is eerlijk. Ik was helemaal ondersteboven van mijn kraamtijd. De fysieke ongemakken, razende hormonen en eindeloos slapeloze nachten. Waarom heeft niemand mij daarover verteld? Enkel zodra ik mijn eerste baby op wereld had gebracht, kwam er eerlijke praat. Het voelde alsof ik eerst ik eerst een mama orkonde moest krijgen, voordat iemand durfde te vertellen hoe intens postpartum kan zijn.  Spijtig, want eerlijke informatie over de uitdagingen binnen dat (prille) moederschap en alle pieken en dalen die erbij horen,  zijn een redding voor elke moeder.

Net zoals velen van ons, dacht ik in de eerste instantie dat het allemaal aan mij lag.  Door met zorgverleners en andere mama’s te praten, realiseerde ik me dat dit zeker niet het geval is. Moeder worden is een uitdaging voor veel vrouwen. Niet alleen voor diegenen die voor het eerste mama worden, maar ook na meerdere kinderen. Psychologe Alexandra Sacks heeft er zelfs een woord voor bedacht: matrescentie. Lijkend op adolescentie, is het proces van transformatie naar het moederschap een metamorfose die gepaard gaat met veel  fysieke, hormonale en mentale veranderingen.

Moeder worden is dus een big deal. En dan nog iets: in de vier jaar dat ik mijn 3 kindjes op de wereld heb gezet viel het mij op dat er een contrast is tussen de zorg die je krijgt tijdens jouw zwangerschap en het gebrek ervan tijdens de kraamperiode. Als zwangere, ontvang je lof en respect als drager van een nieuw leven. Maar na de geboorte, gaat bijna al die zorg en aandacht onmiddellijk over naar de baby.  Dat zat me niet lekker. Een moeder dient met net zo veel zorg en liefde gedragen te worden als haar baby.  Ze heeft het ook gewoon echt nodig om sterk te staan in haar moederschap. 

Met die gedachte als drijfveer heb ik Bevallig gelanceerd. De mamawinkel die vrouwen helpt voorbereiden op het postpartum en het prille moederschap, door jou de juiste informatie en producten te geven. Dit hier, is jouw mamazone.

De plek waar jij mama, altijd op nummer 1 staat.